1. ORGANIZATORII

Competiţia ” VATRA DORNEI CX CUP” (pentru copii şi adulţi) este organizată de către Asociația Clubul Sportiv A Pedal Forward Vatra Dornei în parteneriat cu Primăria Vatra Dornei, are drept scop promovarea zonei, promovarea miscarii în aer liber şi a unui stil de viaţă sănătos, cât și atragerea unui număr cât mai mare de copii către practicarea ciclismului si a alergarării montane.

Participanţii la Competiţie sunt obligaţi să respecte termenii şi condiţiile din prezentul Regulament al Competiţiei.

Regulamentul este întocmit şi va fi făcut public conform legislaţiei aplicabile în România, fiind disponibil în mod gratuit oricărui solicitant la locul de desfăşurare al Competiţiei.

Prin participarea la această Competiţie, participanţii sunt de acord să respecte şi să se conformeze tuturor prevederilor, termenilor şi condiţiilor prezentului Regulament şi al legislaţiei în vigoare aplicabile şi să semneze declaraţia pe proprie răspundere pusă la dispoziţie de către Organizatori cu ocazia înscrierii în ziua concursului sau pe platforma online.

2. PERIOADA ŞI ZONA DE DESFĂŞURARE A COMPETIŢIEI

Competiţia va avea loc în localitatea Vatra Dornei, județul Suceava în data de 20 ianuarie 2024.

Startul, sosirea în/din competiţie vor fi amenajate pe Strada Republicii în zona Cazinoului Balnera.

Traseul de concurs va fi semnalizat de către organizatori prin benzi de delimitare + garduri/balize de semnalizare şi va fi supravegheat de arbitri de cursă, amplasaţi în diferite puncte ale traseului. Traseul va fi finalizat in saptămâna premergătoare competiției (în funcție de condițiile meteo). Un track al traseului provizoriu poate fi consultat AICI.

 

Competiţia va beneficia de asistență medicală (ambulanță + 3 echipaje Salvamont).

 

3. CURSE + CATEGORII DE CONCURS + Taxa de participare + Premii

Conform tabelului de AICI.

 

4. ÎNSCRIERE

Înscrierile online la eveniment  încep la  data  de  29.12.2023  pe  pagina  oficială  a  concursului: https://apedalforward.com/ şi se încheie cu 2 zile înainte de eveniment.

Toţi concurenții care s-au înscris online declară că au luat la cunoștintă textul declarației pe proprie răspundere disponibil pe platformă, precum și declaraţia pe propria răspundere în format fizic disponibilă la fața locului.

Pentru copiii participanţi la această competiţie unul dintre părinţi/tutore/reprezentant legal al acestora va completa şi semna o declaraţie prin care îşi vor da acordul pe proprie răspundere cu privire la participare şi vor declara că participantul (copil) este apt din punct de vedere medical pentru participarea la această competiţie.

Pentru ridicarea kiturilor este necesară cartea de identitate a sportivului, în format fizic sau electronic.

Pentru ca o categorie de concurs să fie validată trebuie să existe cel puțin 5 concurenți la start. Organizatorul va decide cum vor fi comasate categoriile care nu îndeplinesc această condiție.

5.  PROGRAM

Conform tabelului de AICI.

6. RECOMANDĂRI

 • Casca de ciclism este OBLIGATORIE pentru toate categoriile de concurenți, atât în timpul competiției, cât și în timpul antrenamentelor. Ajustată corect, o cască XC este foarte confortabilă și bine aerisită;
 • Este interzisă decuparea/găurirea numărului de concurs sau rularea acestuia pe ghidon;
 • Toate bicicletele folosite la ” VATRA DORNEI CX CUP”  trebuie propulsate doar prin forța umană, deci nu se acceptă biciclete electrice cu exceptia traseului mediu, categoria e-bike;
 • Bicicletele acceptate sunt cele cu profil MTB, în bună stare de funcționare;
 • Numărul de concurs va fi montat pe bicicletă, în față, pe ghidon vizibil, nu se va rula și nu va fi înlăturat decât după trecerea liniei de sosire (sau în caz de abandon);
 • Concurenții pot repara sau înlocui orice piesă, cu excepția cadrului. Schimbarea bicicletei nu este permisă, concurenții trebuie să treacă linia de sosire cu același cadru și același număr pe ghidon;

În cazul unei pene sau a unor defecțiuni minore, opriri, concurentul este obligat să elibereze traseul, pentru a evita accidentările și să-și rezolve problema într-un loc.

7. REGULAMENTE SPECIFICE FIECĂREI CURSE

Ghid tehnic Vatra Dornei CX CUP

Regulament Cupa României de Ciclocros

1st Balkanik Cyclo-Cross CUP 2024 – Technical Guide

 E-BIKE 

Sunt permise doar bicicletele E-MTB care respectă standardul european EN15194:
– asistența în timpul pedalarii pană la 25km/h
– este permisă asistarea fară a pedala (modul walk), pană la o viteza maxima de 6km/h.

 • Concurenții vor folosi pe toată durata competiției o singură bicicletă precum și bateria instalată pe ea,
  înlocuirea acesteia ducând la descalificare.
 • Orice modificări aduse motorului precum si sistemului electronic al acestuia menite să îmbunatațească puterea sau viteza
  chiar și temporar sunt interzise.
 • La finish se vor verifica bicicletele, iar concurentii care nu au concurat cu biciclete conform regulament vor fi descalificati.

NIGHT-RUN – cursele de alergare

Pentru copii (Kids Night Run) vom pregăti 2 trasee de aproximativ 500 și 1000m care pot fi parcurse de mai multe ori. Copiii vor fi insoțiși pe întreg traseul de voluntari.

Copiii de la categoriile Pișpirică, Youth D2 și Youth D1 vor putea fi însoțiți pe traseu dar în așa fel încât să nu influențeze cursa și pe ceilalți participanți.

Traseul pentru cursele Night Run îl reprezintă traseul de Ciclocros. În funcție de cursa aleasă, traseul va fi parcurs de 2 sau de 4 ori.

8. DREPTURILE ȘI OBLIGAȚILE ORGANIZATORULUI

Organizatorii se obligă, de asemenea, să respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protecţia datelor cu caracter personal.

Ca atare, Organizatorii se angajează să păstreze confidenţialitatea datelor cu caracter personal ale participanţilor/ câştigătorilor la prezenta Competiţie şi să le utilizeze conform prezentului Regulament, al declaraţiei participanţilor pe propria răspundere şi legislaţiei în vigoare.

Organizatorii își rezervă dreptul de a folosi în nume propriu sau prin cesiune către parteneri ai concursului, orice material fotografic, video și audio cu concurenții Movilele Blăjelului din timpul desfășurării acestui concurs (inclusiv de la linia de start/finish și premierile la podium).

În cazul în care organizarea concursului este împiedicată de evenimente de forță majoră și/sau de evenimente meteo nefavorabile, organizatorul își rezervă dreptul de a decide, după caz, amânarea/oprirea/prelungirea concursului, sau modificarea traseului.

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica în orice moment prezentul regulament, de câte ori este necesar și fără nici o notificare prealabilă. Aceste posibile schimbări vor fi publicate pe pagina oficială de Internet a concursului Movilele Blăjelului.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament până la data începerii competiţiei.

9. RESPONSABILITĂȚILE PARTICIPANȚILOR

 • toți concurenții participă la competiție pe proprie răspundere;
 • concurenții se obligă să poarte numărul de concurs  primit la ridicarea pachetului, la validarea înscrierii. În cazul pierderii chip-ului de concurs în timpul cursei, concurentul nu va putea fi încadrat în clasament;
 • fiecare participant este obligat să urmeze îndrumările comisarilor de traseu și ale organelor de poliție. În locurile unde aceștia nu sunt, să respecte regulile de circulație și să manifeste prudență;
 • concurentul care suferă un accident sau orice fel de pagubă materială (bicicletă, alte echipamente), participă pe propria răspundere și renunță prin însăși înscrierea la competiție la orice drept de a solicita despăgubiri;
 • concurenții trebuie să cunoască regulamentul și să participe la ședința tehnică, să considere cu precauție informațiile anunțate de organizatori. În ședința tehnică, organizatorul anunță informații oficiale, chiar dacă acestea nu sunt redactate în prezentul regulament;
 • în cazul constatării unui accident, concurenții sunt obligați să îl raporteze la următorul punct de control sau să sune la numărul de urgențe afișat pe numărul de concurs, sau la numărul de urgențe 112;
 • concurenții sunt obligați să respecte regulile de protecție a mediului înconjurător;
 • în caz de abandon sau descalificare, sportivul e obligat să predea chip-ul de cronometrare la primul punct de control, finish sau unde va anunța organizatorul;
 • concurenții sunt obligați să evite eventualii spectatori, mașini sau cetățeni ajunși întâmplător pe traseu.

10. CONDIȚII CE ATRAG DESCALIFICAREA

 • Neparcurgerea traseului în întregime sau scurtarea lui;
 • Nefolosirea căștii de protecție pe timpul concursului (cursele de bicicletă).
 • Comportamentul lipsit de Fairplay și limbaj trivial față de concurenți, organizatori sau spectatori (insultarea, îmbrâncirea concurenților, șicanarea etc.), chiar și în mediul online.
 • Folosirea ajutoarelor din afara concursului.
 • Schimbarea bicicletei în timpul concursului (cursele de bicicletă)
 • Schimbarea numărului de concurs;
 • Pierderea sau distrugerea chip-ului de cronometrare;
 • Abandonarea ambalajelor sau altor deșeuri pe traseu. Acestea pot fi lăsate doar în punctele special amenajate;
 • Consumul de alcool în timpul concursului;
 • Descalificările se pot face și după concurs, în urma vizualizării pozelor, filmelor, sau a sesizării fondate a altor concurenți.

TOTI CONCURENTII CARE ABANDONEAZA SUNT OBLIGATI SA ANUNTE ABANDONUL LA PRIMUL POST DE CONTROL SAU LA LINIA DE SOSIRE.

Urgențe

Numere de urgență. Pentru orice tip de urgență în timpul concursului, sunt la dispoziție numerele de telefon: 0724299591. . Acest număr se regăsește și pe numărul de concurs.

Abandonul. În caz de abandon participantul se angajează să trimită un SMS la numerele de urgență menționate pe numărul de concurs, prin care anunță numărul, numele și motivul abandonului.

Accidentele. În caz de accidentare, intervenția se face conform planului de intervenții în caz de urgență, agreat și semnat de echipajul medical prezent la eveniment. Participanții vor oferi prioritate vehiculelor de intervenție și ATV-urile oficiale. Acestea oferă suport medical și logistic.

In cazul în care se produc accidente tehnice sau de altă natură, vă rugăm să sunați la numerele de telefon scrise la baza nr. de concurs, sau să vă deplasați până la primul post de control , de unde veți fi recuperat de echipele tehnice.